top of page

Městská hromadná doprava v Bombaji


Nachápu, proč mě v Bombaji odrazovali od cestování hromadnou dopravou, vlaky jsou čisté, útulné a všichni cestující spořádaní. Mají tu takové vymoženosti jako v Japonsku, vagóny výlučne pro ženy! Mají i v nich větráky, aby limitovaly extrémní teploty. Jízdenka stojí 5 rupií a za tu zkušenost to stojí;-)

Google vám jednoduše vyhledá zastávku, která je nejblíže vaší požadované destinace. Na každé zastávce nastoupí zajímaví prodejci, ženy prodávají bindi, odzdoby do vlasů. Pověsí vystavené zboží za madlo u stropu a cestující si mohou vybrat jako v obdchodě. Jsou strašně roztomilé a snaživé, sárí mají od té dřiny a přestupovaní trošinku špinavé, ale to jim na kráse neubere. Přemýšlím, z čeho žijí, když si nikdo nic nekupuje...


Bože děkuji za mé bohatství. Mám v očích slzy. Když tři slepí nastoupí do vlaku a bubnují a zpívají, aby si vydělali a já mám na to, abych jim vložila penízky do natažené ruky. Zaplaví mě pocit neskutečného štěstí, že všechno mohu vidět na vlastní oči a cítit na vlastní kůži.

Namaste všem obyvatelům Bombaje🙏🙏🙏




bottom of page