top of page

Co komu na Bali tak vadí?


Bali miluji a taky všechny lidi tady

Ať je tady někdo klidně z frajeřiny, nebo si plní sny či je na osobní misi vlastního hledání, stejně je Bali nejpříznivější a nejvýživnější, a proto jsme všichni tady.

Nedávno jsem objevila komentář o Češích na tomto ostrově bohů a autor se nechvalně zmiňoval o lidech, které ani nezná a použil označení "white trash". Nejprve jsem zalapala po dechu, jak "člověk", rádoby lidská bytost může mluvit o svých spoluobčanech jako o odpadu? Nemá v sobě špetku citu?! Kde vzal na to oprávnění a jak pak asi smýšlí o sobě samém? Civěla jsem na tento bezpředmětný komentář jako vyjevená, bezdůvodné osočování a pohrdání mezi lidma je nyní realita, ale málokdo z nás si z toho tady něco dělá;-))).


Jen abych vás ráda ujistila, ano tady na Bali se to Čechy hemží, ale do jednoho je tady každý osobnost, která se nebála a z komfortní zóny vykročila, něco pro sebe udělala a je ráda, že to dokázala. Kluci se nedrží maminky za sukni, ale jsou z nich surfaři a nomádi, holky cácorky transformací ze sebe vykřesaly bohyně, jež září vlastní jedinečností. Jsou tady, protože se tady skvěle cítí, protože se tady na ně nikdo nedívá skrz prsty, neukazuje si na mě a nehodnotí, prostě jsou v svobodné zemi s mírumiluvností okolí. Takže odpadků (plastů) je tady sice habaděj, ale lidé odpadky nejsou a nikdy nebudou, protože žijou a nekoušou se nudou;-))). A nechají na druhém nit suchou!

A jen tak mimochodem, kde jsem já v jejich věku byla;-?. Občas jsem si zajela do Českého Těšína a Stodolní byla jejiným středobodem mého života a tato mladá generace je vlastně boží, jak se do světa tlačí a nemusí to být ani Bali. Objevuje v sobě talenty a dary, kterými se uživí a nebo na sobě pracují či jen tak užívají, ale podstatné je, že vykročili a ochutnávají plody globálních příležitostí a vyrůstají do vědomých osobností, které se ve světě neztratí!!! A já všem moc fandím👏✌️👣🍀🙏


V Canggu na Bali si připadám jako na Dubině;-). Pro neznalé, to je příměstská část v Ostravě:-). Vejdu do restaurace, slyším češtinu. Taky v supermarketu. Jdu po ulici a protijdoucí speakují česky. Někdo na mě volá rodnou mluvou:"Čau kočko, pojď si k nám sednouť". Ve vlnách Češi často sakrujou a vtipně situace komentujou;-))).

Je tady česká pekárna i svíčková, melta v kuchyni kamaráda, Bobina fenečka ze smetiště, kterou čeští dobrovolníci udrželi při životě. Český diplomat, co nás zastupuje na ambasádě v Jakartě, borka malířka z Rožnova, sympaťák z Těšína, digitální nomád z mostecka... A taky pražáci, co neví, proč jim říkám:"Děcka";-))) No to je pecka!

Prostě mám pocit, že ta česká emigrantská komunita se čím dál tím víc rozrůstá. Však víte jak:"Všude dobře, tak co doma (hahaha;-)!!! Halelujá🇨🇿🇮🇩✌️

bottom of page