top of page

Jak jsem po letech psala Ježíškovi


Na Ježíška stále věřím, nadílka bude bohatá


Milý Ježíšku, vím, že už jsem Ti dlouho nepsala, ale byla jsem na cestách a v zemi, kde vánoce nemají tradice. Ale ujišťuji Tě, že jsem na Tebe nezapomněla a vždycky Ti v předvánoční době fandila, abys vše zvládl a nadělil všem to, co si zaslouží.

Píšu Ti, i když nic materiálního nepotřebuju, ale prosím Tě z celého srdce, můžeš ochránit všechny ty lidi, jež trpí živelnými katastrofami, aby byli v bezpečí a zdraví? Aby se uklidnily sopky i teroristi a lidi se měli navzájem více rádi? Aby se lidé na sebe více smáli a byli štědří a láskyplní. Aby pod vánočním stromečkem našli nejen krabice plné harampádí a neuvážených zbytečností, ale aby jim oči zářily a srdíčka plesaly, že jsou se svými milovanými? Aby raději dávali než dostávali a aby si cenili i maličkostí, které nic nestojí? Aby se nemocní uzdravili a ti zdraví se svým životem nehazardovali? Aby všichni byli více přítomní a laskavě ohleduplní? Aby byli něžní jako sněhové vločky a voňaví jako skořicové perníčky.

Vím, že máš asi teď hoňku a objíždíš všechny ty obří supermarkety a podle seznamu nakupuješ pro všechny o co si ti napsali. Doufám, že dostaneš i množstevní slevy na všechny ty kompjůtry, smartfouny a bárbíny, aby děti na štědrý večer jásaly radostí a klidně usnuly. A pevně věřím, že nezapomeneš na knížky, na bělostné stránky plné moudrostí. Kdyby to jen šlo, mohl bys prosím nadělit všem bez rozdílu vánoční pohodu? Tu bez stresu, nevrlostí, nestíhání a perfektního vzezření. Tu dobu, kdy jsme bez telefonů a foťáků seděli u stolu? Ten čas, když jsme si koukali do očí místo do obrazovky?

Vím, že je toho hodně, co si přeju, ale zas Tě to nebude stát ani korunu;-))) Sice nevím, jakou máš přesnou adresu, PSČ a nejraději bych Ti poslala email, ale bojím se, že by spadl do spamu a já bych nedostala to, co jsem chtěla. Ježíšku lajdáčku, tedy vlastně panáčku, nenašla jsem Tě ani na Facebooku či Instagramu! Nejraději bych Tě označila v Insta Stories, abys věděl, že si od Tebe něco zasloužím. Vždyť jsem byla celý rok hodná a dbala, aby čistá byla moje karma.

Vím, že Santa Claus má i vlastní poštu, ale ty jsi stále inkognito a ani pan Google tě neodhalil. Pevně věřím, že jsi se narodil v Betlémě na seně, tak nejsi takový materialista jako ten červeně okostýmovaný vánoční kapitalista a můžeš nadělit i věci nemateriální povahy, protože máš soucitnou duši.

Věřím, že se vynasnažíš ze všech sil udělat ten vánoční čas lepší a štědrý na pocity, prožitky a mentální uklidnění. Vím, že zařídíš, by se lidé nekoukali do bedny, ale šli do přírody na procházky a více se navštěvovali. A nestěžovali si, co nedostali, ale cenili si toho, co už mají. Moc děkuji, že si dočetl až sem, do konce mého předvánočního žadonění a plníš všem jejich přání, i když z toho musíš být pak pěkně unavený. Ještě, že existují Amazoni a jiní kurýři. Já teď musím napsat ještě další dopis adresovaný bohům na Bali, aby sopku Agung uklidnili a letecké společnosti obnovily lety, abych po letech zasedla s maminkou a taťkou u svátečního stolu a radovali se, že jsme spolu❤️❤️❤️🎄🎄🎄


S láskou a vděčností Saša, která Ti dávno z Ostravy psala, když ještě byla malá📝🎁📩📮


Adresát:

Vážený pan Ježíšek U chléva 13 Betlém

bottom of page