top of page

Co pro mne znamená Bali:-?


Balijský farmář odjíždí z rýžových polí

Hřebíčkové cigarety a všudy přítomné upřímné úsměvy.

Dopravní zácpy a mořské vlny prošpikované plasty.

Rozkvetlé a opojné stromy frangipani, kokosové ořechy, sochy Ganeši. Chrámy, sopky a nedotčené ostrovy.

Předražené supermarkety s dovozovým zbožím, extrémně útulné, designové restaurace, skvělé, zdravé, organicky čerstvé jídlo, orgasmické exotické ovoce;-))).

Rýžová políčka a farmáři, co jezdí bosi na kole s motyčkou na rameni a slamákem do špičky. Srbená záda a pálivý sambal i čili.


Obřady, ceremonie a obětiny. Líbezná vůně vonných tyčinek, jež omámí i ty nejkrutější démony. Rozvetlé orchideje, lekníny a mluvící papoušci. Kohoutí zápasy a peripetie s vízama. Smrtelné nehody a neukáznění turisti. Osvěžující vodopády, ochočené, rozpustilé opice, roztomilí gekoni zdobící stěny, pavouci o velikosti dlaně a švábi velcí jako prostředníče na ruce. Hadi u cesty.


Nadčasová jóga centra i pobyty v ústranní v tichosti. Přepychové interiéry a skvostné umění, neustále vyhrávající gamelan a mrkající tanečnice. Neskonale energetické vibrace a nachově pomerančové západy slunce. Bouřící sopka, chudoba, neskonalá krása a neopakovatelná biodiversita.

Voňavá káva a zelené palačinky plněné strouhaným kokosem s palmovým cukrem. Kakaové boby a ceremonie u ohně. Sladé dojmy přebijí pálivé momenty.

Všechno boží se tady mísí s nepříjemným, z ráje se občas člověk okamžitě zhoupne do jámy lvové či konzumního pekla, ale stejně je to spirituální oáza, jež v člověku probudí vlastní já, když o to žádá.🙏🙏🙏

Bali je zkrátka pro mne DOMA🤸‍♂️🌸🌋


bottom of page