top of page

Když dny mají barvu duhy

KDYŽ VÁS JOGÍNI PRONÁSLEDUJÍ Z BARMY NA BALI, PAK MAJÍ DNY BARVU DUHY


Bali kouzlí duhy a kéž lidi najdou v sobě poklady a jsou šťastní

V Baganu bylo plno studentů, co přišlo na jógu a v cestovním itineráři mělo Bali. Moje plátěnka Bali Buda mě vždy prozradila a tak jsem přiznala, že tady žiju a ráda si s nima opět procvičím jógu. A jsem tady jen pár dnů a už je tady první kočka, co by mě ráda viděla. Jsem dojatá a šťastná, že právě ona se mi ozvala. Vypadá jako modelka, usměvavá, zářivá, takovou kamarádku jsem si vždycky přála. Velmi dobře jsem si ji pamatovala, protože měla takovou fantastickou butylku na vodu, designovou, bambusovou;-).

Ráno v 7:30 máme sraz na břehu oceánu. Moře blankytně modré, vlny bílém šustivé, vánek něžný nezákeřný. Přiveze ji přítel na skutru, přivátáme se, obejmeme a já ji odvedu na můj tajný spot. Hodina utíká, plyne v modu vinyasa a dýcháme z plna hrdla. Nádherné plynutí energie, synchronicity těla, pláž nás hezky dozehřívá. Záverečná shavasana a pak rozprava. Svěří se mi, že ji nic netěší, že neustále na něco myslí a uvnitř cítí rozladění. Už dva roky cestují a přitom ji to netěší. Skrývám rozpaky, co na to říci.


Je jí dvacet čtyři, mladinká kráska na cestě kolem světa a je nešťastná. Jak je to možné proboha?! Říkám, jak jsem to měla já a že nejlépe na to, poznat sama sebe je samota. Čas ponořit se do nitra a vyzvědět, co nás šťastné udělá, v tichosti a odloučení od destruktivních emocí, názorů druhých. Vše to umocňuje disciplína a víra. Rituály probouzející radosti a pokoru vděčnosti. Vášeň a štěstí v každodennosti. Probuzení vlastnich schopností a zakcelerování vnitřní síly a uctivosti k vlastní velikosti.

Je mi ji líto, najednou je jako uzlíček neštěstí a já se vynasnažím, seč mi síly stačí ji psychicky podpořit. V mém spirituálním manuálu je tipů, kde může najít vlastní cestu... Podpořím její vůli, když už dlouho cítí, že ji něco chybí. Sdílení je péče a péče je láska a pevně věřím, že ta kočka najde brzy pevnou půdu pod nohama a uvědomí si, jak je krásná a nemrhá nejlepší roky života v depresi nedostatečnosti a nebere na to léky.


Druhý den, když jsem meditovala a přemítala, jak bych ji nejlépe pomohla, tak na mě vykoukla duha a já si jsem naprosto jistá, že všichni z nás máme schopnost zocelit svá nitra a najít cestu ke svému vnitřnímu pokladu. Klidu. Ke štěstí, jež vyvěrá z maličkostí a pramení z duševní vyrovnanosti a sebenalezení🌈🌈🌈👣👣👣❤️❤️❤️

bottom of page