top of page

Snění je ležérní bdění, své sny musíme uskutečnit


Sněte a své sny si plňte!


Jsem snílek odjakživa a mnoho snů už jsem si vyplnila.

Toužení a jasné definice přání se nyní automaticky staly vědomou synergií mého bytí.

Netuším, zda díky mé karmě se mi skoro vše instantně zhmotňuje a magnetickou přitažlivostí přitahuji do svého bytí kouzelné chvilky, neopakovatelné zážitky a úžasné osůbky.


Faktem ovšem zůstává, že splnění snů je jedna věc a realita druhá.

Právě polemizuju nad tím, jak je možné, že se mi vše vyplnilo do puntíku, ale skutečnost byla vždy diametrálně odlišná od snového záměru (někdy až katastrofická:-).


A zakopaný pes není v tom, že si neumím správně přát, ale v tom, že i když se nám sny plní na počkání, tak mají být situace pro nás poučné a přínosné. Akceptace reálného dění bez přikrašlování je tou nejlepší metodou, jak se vyhnout frustraci z toho, že očekávání bylo jiné či přehnané a realita je na míle vzdálená našim představám. Je to prostě tak, jak to je, a nic s tím neuděláme:-).

Už na gymnáziu jsme měli heslo: „Tak jak to je, je to dobré.“ No a vidíte, po více jak čtvrt století si uvědomuji, jak bylo nadčasové a vědomé, i když bylo myšleno z legrace. I po letech mi nepřijde otřepané, ale moudře sofistikované.


A jak se vyhnout zklamání, ptáte se? Zaručeně funguje na ničem nelpět a neočekávat a pak je člověk vždy mile překvapen nikoli otráven. Medicína myšlení je v přijetí současné reality a nalezení komfortu v ní.


V mém eKnize: „SAMA NA CESTÁCH - Moje Cesta aneb Cesta jako sebeláska” (www.samanacestach.cz/e-knihy) snům věnuji celé dvě kapitoly: „Nikdy není pozdě plnit si své sny“ a „Jít za svým snem a neztratit směr.“


Je fakt, že právě sny nás drží při životě, otvírají nám brány k smysluplnějšímu bytí a posouvají k nalezení vlastní komfortní zóny. Ale sen se stává skutečností jedině tehdy, pokud si ho splníme, nikoliv že o něm jen sníme. Tak si to dovolte, sněte a realizujte se, dennodenně a věřte, že se vám splní vše, na co si vzpomenete!!!

Pak se můžete rozplývat donekonečna nad tím, že se vaše přání staly skutečností a jsou pozitivními milníky pro dosažení dalších met života:-).


Chyť den i sen<3

bottom of page