top of page

Místa, která vřele v Lehu doporučuji k návštěvě


Open hand - úžasná kavárna se skvělým meníčkem, ve které je mimojiné galerie a obchod s nádherným zbožím, které vyrábějí handikepovaní a používají se především recyklované materiály, skvělý nápad a obdivuhodný záměr projektu, nakoupíte tam ty nejkvalitnější dárky pro své blízké a ještě podpoříte bohulibý projekt!!!

http://openhand.in


Gesmo restaurant & bakery - člověk má začít pořádnou snídaní jinak den nestojí za nic a v tého útulné restauraci jsem snídala neúnavně každý den a oblizovala se až za ušima. Nemohla se dočkat až otevřou, mají skvělý jídelníček ale i fantastickou obsluhu!

http://www.tripadvisor.in/Restaurant_Review-g297625-d1196531-Reviews-Gesmo_Restaurant-Leh_Ladakh_Jammu_and_Kashmir.html


Chopsticks Noodle Bar - pokud už se přejíte všech typických tibetských a ladackých lahůdek a budete mít potřebu pro změnu, neváhejte navštívit tuto příjemnou restauraci s obrovskou venkovní terasou, thajské a indonéské pochoutky jsou prostě mňamky, jedinou chybičku na kráse to má, že jíte příborem, takže název baru je klamavý… ani jednou mi nepřinesli k jídlu hůlky (chopsticks:-).

http://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g297625-d1862563-Reviews-Chopsticks_Noodle_Bar-Leh_Ladakh_Jammu_and_Kashmir.html


La Piazzetta - pohodové místo, z jehož zahradní restaurace je nezapomenutelný pohled na západy slunce s himalajskými velikány v pozadí… k tomu skvělá hudba a oheň, občas výborné party večery

http://www.letsleh.com/LetsLeh/la-piazzetta/


Lef View Restaurant - střešní restaurace s unikátním výhlede na Leh Palác a Bazar

http://www.tripadvisor.in/Restaurant_Review-g297625-d1197117-Reviews-Leh_View_Restaurant-Leh_Ladakh_Jammu_and_Kashmir.html


Café de Leh - Skvělá káva provoní nádherný interiér, na stolech jsou naskládány knihy pro milovníky čtení, jedinečná atmosféra! Navíc mají super jídelníček, úžasné zákusky - nejlepší je jablečný štrůdl a milé číšníky!!!

http://www.lonelyplanet.com/india/jammu-and-kashmir/leh/entertainment-nightlife/other/cafe-de-leh


Atisha Guesthouse - skvělé ubytování v centru Lehu od 400 - 600 indických rupii za noc, klidné prostředí, úžasní domácí, který vám splní vše co vám na očích vidí, mají i pokoj, kde si můžete nechat věci v bezpečí, když se rozhodnete cestovat či trekovat.

http://www.tripadvisor.cz/Hotel_Review-g297625-d4498624-Reviews-Atisha_Guesthouse-Leh_Ladakh_Jammu_and_Kashmir.html


LADAKH YETI TRAVELS - cestovní agentura, která zprostředkuje a splní i ty nejnáročnější požadavky a přání. Odzkoušeno na vlastní kůži a potvzeno, skvělý servis, dobré tipy a postarají se o vás jako o vlastní!

www.ladakhyetitravels.com


Magnetická hora - unikátní přírodní úkaz, fenomém magnetické přitažlivosti hory láká tisíce nevěřících Tomášů - ikdyž cesta vede vzhůru, vozidla jsou k ní přitahována automaticky…Kdo nevěří, ať tam běží:-))))!!!

https://www.youtube.com/watch?v=anXrkByrG2M

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_Hill_(India)



Pokud se vydáte dále do Lamayru složte hlavu u nejlepších pohostinných domácích:

SHANGO HOME STAY a pohodová atmosféra zahradní restaurace vás rozhodně nezklame: Dragon Hotel

http://www.tripadvisor.in/Hotel_Review-g2282685-d2364222-Reviews-Dragon_Hotel-Lamayuru_Kashmir_Jammu_and_Kashmir.html

bottom of page