top of page

Nový design pro Škodovku


To, že se po celém světě prohánějí poctivé Škodovky je věc známá, od Afriky po Indii vozí vysmáté řidiče a spokojená osádka auta si lebedí v pohodlí dokonalého interiéru.

Zbrusu nová Octavia zaparkovaná ve stínu palem mě zaujala a říkala jsem si, jaký úžasný design příroda sama vytvořila.

Má to však jeden háček, ikdyž se na první pohled palmové háje zdají idylické a jejich osvěžující stíny lákají mnohé, padající kokosové ořechy okolo cesty či na parkovišti jsou velice zrádné, dokonce životu nebezpečné.


Zrovna včera jsem se vezla v rikše (asijské vozítko poháněné motorem) a znenadání bum bác, rána jako z děla. Co to znamená?

Řidič přibrzdil, sebral kokosák a uháněl dál. Já seděla jako opařená, poprvé jsem byla svědkyní přírodního atentátu na mou osobu:-). Nebýt ocelové konstrukce a pevné střechy, jež si vysloužila na památku řádnou prohlubeň.


Kroupy o velikosti golfového míčku jsou pro řidiče noční můrou, pokud nemají svého miláčka zaparkovaného v garáži a kaštany, to jsou jen směšné miniatury v porovnání s kokosovými ořechy plnými šťávy padající z výšky 5 - 10 metrů a vážící minimálně kilo a půl.


Pokud se budete pohybovat pěšky nebo motorizovaně všude, kde hrozí toto riziko, vřele doporučuji, mějte se na pozoru a buďte neustále ve střehu. Určitě netoužíte po silném otřesu mozku či se dohadovat s půjčovnou auta ohledně škody na majetku:-).

bottom of page