top of page
Agonda/Indie

Vivat Monika


Mnozí mě obdivují, kolik jsem toho už procestovala a většinou bez doprovodu, ale já to nijak zvlášt nepřeceňuju, mám na to povahu a prostě je mi na sólo cestách krásně.


Ale důvodem dnešního sdílení je paní, před kterou já se klaním až k zemi.

Dovolte mi, abych Vám představila Moniku z Mnichova, která včera v Goa oslavila uctihodnou narozeninovou číslovku - 79!

Ta je podle mne cestovatelská hrdinka, když se ve svém věku přepraví přes kus světa a pobývá v indickém prostředí několik měsíců v roce. A taky sama! Bez společníků, jež by ji asistovali na každém kroku. Na svůj věk nevypadá, je naprosto úžasná, inspirativní a neskutečně spontánní.

Tato šaramantní dáma každé ráno vstane a za rozpřesku v plavkách dojede z jednoho konce na druhý a zpět, přičemž pláž v Agondě je dlouhá tři kilometry, takže ještě než vyjde slunce, má v nohách poctivých šest kilometrů. Pak si spokojeně leží na pláži na lehátku s walkmanem na uších a opaluje se do kakaova. Během dne si spokojeně pokuřuje své retko, večer si dá teplé mlého či lahvinku vína. Kein Stress:-).


Ale co je na ní úplně nejobdivuhodnější, je její dobrota. Na Valentýna všem místním zaměstnancům v resortu koupila zmrzlinu, přičemž je jich tu několik desítek. Na její narozeniny ráno po snídani všem kuchařům a číšníkům předala dárky, pro všechny měla jmenovitě přichystaný balíček a nakázala jim, že si večer mají dát sprchu a obléct si toto tílko na její narozeninovou oslavu. Své narozeniny oslavila tak, že obdarovala ostatní, prezenty a hostinou (to mi někoho připomíná, hahaha).


Munie je jedním slovem geniální! Její elegance, radost ze života a vitalita je nakažlivá. Od rozednění je namalovaná, upravená a neustále svěží a dobře naladěná. Její energie a úsměvy jsou jako léčebné medikamenty probouzející druhé k blaženému životu.


Proto, jaká je, ji všichni mají rádi, každý ji říká Miláčku a ona každému na oplátku Drahoušku. Pozitivní vibrace jsou oboustranné, jelikož si na nic nehraje. Je upřímná a když se jí něco nelíbí, tak to řekne bez okolků dotyčnému přímo do očí, ale vždy je v popředí vlídnost, láska a rozradostňování okolí.

Jejím snem je být milionářkou, aby všem chudým indickým a nepálským místně otročícím mohla rozdat plné hrsti zlaťáků a zlepšit tak jejich životy.


Ach, nad její dobrotou a štědrostí bych se mohla rozlývat ještě dlouho, ale nebudu ukrajovat z vašeho časoprostoru, raději se posunu plnou parou vpřed k novému dni a vynasnažím se ze všech sil sršet stejným elánem a elixír dobrosrdečnosti prskat na všechny světové strany, to je mým záměrem pro dnešní den:-).


Narozeninová párty se opravdu vyvedla a navíc si ji ještě musela Munie sama roztancovat, protože všichni mladí i generačně mladiství seděli jako pecky. Já to věděla, že řádně zapaří a bude potřebovat medicínu na vzpružení, takže ode mne dostala kokosový ořech plný čerstvé šťávy a vonné tyčinky na povzbuzení.


Právě vstala a to, že má kocovinu, mi sděluje s úsměvem od ucha k uchu, no není roztomilá:-?. Je, naprosto dokonalá. Kdyby se takové lidské exempláře daly klonovat, tak by bylo hned veseleji na naší planetě:-))).


Tato Lady je živoucím příkladem, že jde každý den prožít s úsměvem v přítomnosti plnohodnotného okamžiku a že míza optimismu je bezbřehá a dostupná v každém věku!

Kéž se ve stejné kondici a skvostném rozpoložení dožije nejméně 100!


Vivat Monika♥♥♥



bottom of page