top of page

Inspirativní dávání skryté mezi řádky

Píšu pro všechny zvídavé, ale především pro ty, jež nemají odvahu vydat se do útrob neznáma, nehodlají obětovat pohodlí domova ani hojnosti stabilního zázemí, bojí se džungle civilizační či přírodní i jejich ne-tvorů. Svým naturelem nejsou fandové nepředstavitelných vzdáleností, neodváží se pustit vstříct v proudu událostí, protože mají své pádné důvody. Možná jen nejsou dostatečně odvážní překonat nástrahy jazykové bariéry či jim chybí finanční injekce nebo jsou osudově svázáni jinými handikepy.


Sepisuji své dojmy taky pro ty, pro něž je pohodlnější sedět na gauči a sledovat jak žijí ostatní, čímž se obohacují na úkor jiných, místo aby investovali do formování vlastní svébytné podoby:-).


Ať už je pro vás překážkou či psychickým blokem cokoli, budu se je snažit telepaticky odblokovat, aby se vaše stereotypní vnímání přeměnilo na intenzivní prožívání a procitli jste k vědomému užívání plnohodnotných dní.

Vynasnažím se co nejvíce, budu používat abstrakce, metafory i barvitá připodobnění, abyste mi na to naletěli a otevřeli se co nejvíce, byli vstřícní a ochotní podstoupit příkoří neznáma, abyste byli Vítězi. Zvítězili v boji s melancholií, sníženým sebevědomím či závislostí na druhých či omamných látkách, odkládáním důležitostí na neurčito. Prokrastinaci toho zásadního. Žití v bdělé přítomnosti s radostí a vášní.


A pokud jen váháte a přešlapujete bezradně z místa na místo, popostrčím vás k prvnímu kroku otevřít brány osudu. Předám vám klíč k vysvobození ze zakletí a odkytí vlastního potenciálu, jenž je výhrou unikátní, rovnající se vašemu osobitému originálu. Medaile platinové nebo dokonce řády za vnitřního génia se udělují všem, kteří vyslyší volání hlasu svého srdce a obezřetně naslouchají, co jim našeptává niterné Já a plní si vše, co je láká. Ovšem bez ega (hahaha.-).


Vytrváte-li a nevzdáte se, čeká vás bohulibé ocenění, vlastní uspokojení.

Pokud ovšem vydržíte ustát tempo a neztratit směr od startovní čáry do cíle.

Neubráním se použít otřepané klišé, že i Cesta je Cíl:-).

Pevně věřím, že se nám na společné Cestě podaří otevřít oči i duši a předestřou se před námi neznámé krajiny, ať už vnitřní či podmořské nebo exotické. Neostýchejte se odhodit klapky z očí či dát vale tunelovému konzervatismu, zakomplexovanému minimalismu i nezdravému pesimismu. To jsou strašáci, co do spokojeného života nepatří.


To, co vás čeká, je ohromné a ohromující zároveň. Bezbřehé dimenze a nové, diametrálně odlišné vnímání světa, vám posunou hranice do prostorového bodu, v němž zjistíte, že život i jeho realita je bezhraniční a nikdy nekončící…

Snad dojte i k přijetí sebe sama v dokonalosti božského stvoření:-).


Jen se osmělte a pojďte do toho se mnou. Sama jsem jak kdy, ale mohu podepsat vlastní krví, že samota je léčivá, luxusem dostupným zdarma. Je to dar, jímž se můžeme obdarovat pouze vy sami. Samota je výživná, nebojím se tvrdit, že elixírem života.

Výzva je nebýt sama, ale být SAMA SEBOU!!!


Ať tak či onak, jsem tady pro Vás, přiblížím vám Svět neznáma, odkryji jeho ryzí podstatu bez přikrašlování a přibarvování, bez photoshopu i přetvářky.

Upřímnost je mou devizou, s níž se brouzdám po naší planetě Zemi od narození.


Přeji hodně radostné pohody při čtení!

bottom of page