top of page
Obrázek autoraalexandrakropp

Post travel blues patří k cestování neodmyslitelně jako vrtevnice k turistické mapě


Post travel blues dolehne na každého cestovatele

Trápí Vás deprese z návratů domů? Nezoufejte, vy si poradíte!

Zvládli jste toho obcestovat požehnaně, takže nějaké splíny vás na kolena nepoloží.

Doporučuji co funguje u mne, po návratu se co nejvíce družte se svými přáteli, navštěvujte známé, obnovte rodinné tradice.

Můžete psát, malovat, tvořit videa ze svých záběrů, promítat fotografie veřejně, prostě cokoli, co vám bude příjemné. Co vynahradí radost z cestování.


Triky, jak setřepat nechutně hořké nálady pod psa jsou, že začnete dělat to, co vás nejvíce bavilo, když jste byly „tam“.

Třeba si můžete uvařit jídlo exotické kuchyně, aby vám připomnělo dotyčné místo, nebo si namíchat speciální koktejl, jenž je typický pro dané zeměpisné šířky, můžete poslouchat místní muziku a představovat si, jak jste na ni pařilI či u ní meditovali.


Prostě si musíte najít něco, co vám bude i doma přinášet potěšení, rozptýlí vás a na co se opět budete těšit. Hodně času travte v přírodě a na čerstvém vzduchu. Nebo si zpívejte „Sláva nazdar výletu, přežili jsme, už jsme tu“:-).


Co zabere zaručeně je, začít si plánovat další dobrodružství. To je nejlepší lék, který funguje dokonale a měl by být součástí vaší lékárničky. S návratem se vyrovnáte, nebojte se. Znovu si budete točit glóbusem a se zavřenýma očima do něj píchat prstem, abyste si vytipovali místa, kam se podíváte příště.

Plánování cest za hranice všedních dní vás opět nakopne a budete mít úsměv na tváři, v srdci víru, motivaci k dalším osobním výzvám.


Přeji všem z celého srdce, ať strádáte co nejméně, vždy vám svítá krůpěje naděje a ať život hraje dur a je prost chmur!

bottom of page