top of page

Bali kočičky a rybičky


Drzá kočka a klidný Buddha

Bali kočky jsou drzé a oprsklé.

Tu zlatou mourovanou z ašrámu už znáte, vypadala přítulně, ale pravda se brzy ukázala, je dravá jako nějaká divá šelma, několikrát zaútočila na mou potravu na stole, to bych ji odpustila, naopak jsem ji okamžitě nabídla, ale českým chlebem pohrdla a tím mě urazila;-))).


Ráno za tmy vcházím do haly ašrámu a v pološeru zřím skákat po podlaze obrovskou žábu. Namísto aby mířila do rýžových polí, skáče si to na opačnou stranu rovnou do jogamatek. Kočka divoška ji zbystří a už si brousí zuby. Zasáhla jsem milostivě, začala jsem kočku hladit až zabředla a předla a na žabáka zapomněla.

V tichosti jsem usedla. Dneska už tady nejsem sama, je tady jedna Japonka, obě dvě v bílém jako bílé paní jitříme kundalini;-))).Pohroužím se do sebe a slyším, že něco cáká. Vidím jak kočka je celá divá a skáče, protože spadla do jezírka, ale ne, ona se jen raduje, že si rychlým chmatem své pacičky ulovila snídani! To je teda lupička, chudáček rybička...

A bůh Šiva se na ni dívá.

A pak si sedne Buddhovi do klína a je dělá, že je svatá;-)))

Takže kdo si myslí, že se v ašrámu neloupí ba ani mouše nezkřiví vlásek, tak je na omylu, tady na Bali platí zřejmě jiné zásady než v Indii:-)))


Krásné pondělí❣❣❣❣❣❣❣


bottom of page