top of page

Brazilci na Bali


Bali a romantici Brazilci


Nevím přesně, kolik miliónů žen či dokonce už jich je celá miliarda, navštívilo Bali, protože sem po vzoru Julie Robets přijely, aby si zahojily bolestné rány minulosti, ukonejšily srdíčko a našly pana Pravého. Jsem si jista, že neexistuje národnost či náboženské vyznání či barva pleti, jimž se memoár Elizabeth Gilbert nedostal do ruky a nezaklínil pod kůži jako naděje z beznaděje. “Jíst, meditovat a milovat” asi navždy zůstane majákem v knihovně pro ty, co se zklamaly a potřebují povzbuzení pro dny další, aby uvěřily v zářné zítřky milování a porozumění...


Když jsem tady v tom největším boomu na Bali v roce 2012 - 2014 žila, tak jsem skoro jako každá brumlala, Brazilci na Bali už došli!!! Ne, že bych byla úplně zklamaná, ale nadšená jsem nebyla. Popisovat charakteristiky mužského pokolení, stahující se sem, si nechám na jindy, dneska vás potěším informací, že vážně ještě existují!!! I tady;-))).


Druhý den po nastěhování mě s obrovským úsměvem přišel pozdravit soused. Leo! S rodným listem z Brazílie;-))). Surfařská postava, vánočku ze svalů na břichu, delší vlasy, mandlové oči a temperamentu na rozdávání! Jen nezavře pusu;-). Já tady chtěla být hlavně v klidu, ale jak vidno, budu spíš v družícím se módu. Napřed mě sice překvapí, že tak vysportovaný má zdravotní problémy a je tady na léčení... U místního léčitele opět po letech. Čtyři roky nepřetržitě pracoval a teď platí daň. Tělo už tu zátěž bez odpočinku neuneslo... Zablokované nervy nedovolují bezbolestnému pohybu, takže chodí na akupunkturu, podstupuje terapie a trpí jako zvíře. Ale bere to rozumně, ví, že si za to může;-().

Pořád mě krmí mluvením, má celkem zábavné hi-storky;-). Nejlepší je ta, že tady přijel na 14 dní a léčitel mu napřímo řekl, že se svým životním stylem pomalu ale jistě zabíjí, že i jeho mozek je napuchlý k prasknutí, tak ať neodjíždí a raději se tady léčí. Podotýkám, že je mladý! A tak si přisadí, jak si udělal seznamy, co se stane, když umře: 1. Maminka bude plakat 2. Brácha si pobrečí, ale nedá to na sobě znát... Ale vše ostatní bude mít stejný řád a bude stále fungovat. Byznys pojede a vlastně se nic nestane a nebo se k sobě začne chovat vědomně a půjde do sebe. A přežije. Tak tady prostě je, chodí pravidelně na ozdravující kury k léčiteli, nohy rozpohybovává v bazénu a vegetí v očistném módu a dýchá zplna hrdla, aby si nadmýchal nirvánu v nitru.


A tak spolu trávíme hodiny v bazénu. Tma, šustící palmy, vlající banánovníky a urputné hvězdy, jež nás hypnotizují romantickými pohledy. Sympatie jsou oboustranně obrovské. Hodně se smějeme, sdílíme a hlavně je nám příjemně. Něco to má do sebe;-). Jím, medituju, ale zatím kategorie “miluju” zůstává jako čistá nepopsaná stránka... Ale až mi zatančí sambu, tak určitě podlehnu🤣🤣🤣💃💃💃

Jen abyste se nedivili, když se tento blog změní v červenou knihovnu❤️❤️❤️ Proto vás na to připravuju💋💋💋

bottom of page