top of page

Love Story z Barmy


Swiss Yogi v Ngapali


Vím, jak vždy baštíte ty moje skandální love story a tak se zase jednou podělím;-). Není to nic pikantního, ale spíše legračního;-))).

Celý den mi vrtalo hlavou, že mi na recepci řekli, že včera přišel na jógu klient, ale já jsem tam nebyla. Ale já jsem tam byla! Půlhodinu poctivě meditovala a když se neukázála ani noha, tak jsem to zabalila. Byla jsem na dosah v restauraci resortu. A pak zase přišel čas jógy s čarokrásným západem slunce a já kontemplovala, že jsem tady sama. Už jsem připravená;-). Kéž by mi osud přihrál nějakého švarného junáka nomáda...


V tu samou chvíli dřevěnou branou vchází do mé open air jógové komnaty pod palmami kluk z plakátu! Zůstanu jako opařená. On, s úsměvem od ucha k uchu ke mně napřáhne ruku a řekne:”Jsem René, už jsem tady byl včera, ale ty jsi tady nebyla.” Já se usměju a odvětím”Já jsem tady byla, to je nějaká mýlka.” A pak se vše vysvětlí, že mu v jeho hostelu řekli, že jóga začíná v 5:30, což není pravda, je od 5-6;-() A tak jsme se o chlup minuli. “To vůbec nevadí”, říká a já ho chválím, že neztratil naději a je podruhé tady.


Před mou učitelskou jógamatkou jsou tři, dřepne si přesně na tu prostřední a zírá mi zpříma do očí. Jsou jako pomněnky a ty křišťálově bílé zuby! Zavřu oči, abych ho navedla k meditaci a já zklidnila hormóny!

Pár modelů jinochů už jsem na lekci měla, ale vždy jsem to z přehledem ustála. Toto je ale naprosto jiná liga. “Buď klidná”, mentoruji svou puberťáckou polovičku.

Distraction/rozptýlení, to jsou vždy žhavá témata v mé meditační praci. V budhistické nauce jsem strávila léta a byla jsem v tom naprosto kovaná, nic mě nevykolejilo, nevyrušilo, nerozladilo. Byla jsem metálně i emočně silná jako skála. A teď taková proměna. Zenovým hlasem ho nabádám, aby se nenechal ničím vyrušit a přitom sama jsem celá roztěkaná a zpocená. Nikdy se nepotím, teď mi z pod paží kapou kapky na jógamatku. Kdo to má vydržet! Posed má jako jogín z indického ašrámu, vypracované tělo a tvář uvolněnou a usměvavou. Září jako světluška. Ten mi teda dává. Z hlavy se mi vykouřila celá hodinová sestava.! Marně tápu v paměti a lovím záchranné ásany. Moje mluva je naprosto zcestná, pletu si kolena s rukama, koktám, šlapu si na jazyk. No ty kráso, tak to se mi ještě nestalo. “Hybaj zpátky do jeskyně, aby ses zase trochu uzemnila....”, říká mi má spirituální druhá část.


Ale celou dobu má jogín Renda úsměv od ucha k uchu a já hodinu nějak doklepu. Shavasanu mu dám řádnou, oddychovou, ať se trochu vzpamatuju.

A pak komplimenty na mé učitelské umění a já na jeho flexibilitu a pružné tělo. Když kráčíme pod palmama z yoga shaly, tak mi říká, jak byl v údolí Spitti, v Amritsaru a vyjmenovává má nejoblíbenější místa. Nakonec skončíme u Healthy Corner - anitoxidant booster to jistí, nejsme žádní pivaři ani alkáči, zdravá smutíčka to jistí;-))).

Všechny destinace, co má naplánované, mám i já na příští rok vypsané. Neuvěřitelné! Oba se rozplýváme nad Bhutanem. A pak řešíme zamoření plasty a on vymýšlí bohulibé sociální projekty.


A tak tam sedíme na pláži zaboření do lehátek a mohli bychom si povídat světelné roky. Jenomže jeho bus za pár hodin odjíždí a vrací se zpět do Evropy. Vyměníme si Instagramy. Hřejivé objetí to zakončí. Pak na dobrou noc si přečtu v posteli roztomilé zprávy a tak jóga románek z Barmy končí...


Ale kdo ví, možná bude mít pokračování u fondue😁😁😁.

Ať žijí mladí, flexibilní a perspektivní Švýcaři🙏🙏🙏

Merci❤️❤️❤️



bottom of page