top of page

Narozeninky mojí maminky


Všechno nejlepší osobě nejmilovanější <3


Včera měla moje zlatá maminka narozeniny. Před týdnem jsem začala organizovat překvapení, napadlo mě, že bych jí poslala květiny a adventní věneček, který jsem vždy pletla u Helenky v Občanské inspiraci. A tu mi přistála na mysli myšlenka:”NAŠE VLADĚNKA”. Ta má přece květinářství v Ostravě a zrovna vyvěšovala takové krásně nežné roztomilé dekorace a vánoční ozdoby. Hned ji přes Facebook napíši. Sedím na pláži Bengálského zálivu, ona je na míle vzdálená na jiném kontinentu, ale vše je do pěti minut domluvené! Děkuji za přátele!!! Naposledy jsme se viděli, když mi bylo asi 13... což je časová skulina 27 let, přesto to pro mě ráda a ochotně udělá. Je zlatá🙏🙏🙏


Ten slavný den byl včera, maminka někde v centru zatoulaná, je stejná jako já, telefon nepoužívá;-(). Kurýr před barákem s prezenty a volaný účastník nedostupný. Pokaždé se něco zadrhne, když to chcete hladce, ale všechno dobře dopadlo, přes Barmu se to povedlo a Vladěnka překvapení doručila. Maminka byla šťastná a dojatá. Samozřejně, že to znáte:”To jsi nemusela;-)”, zněla její děkovná věta😁😁😁


Ale musela. Teda nemusela, ale udělala to má největší láskyplný cit k této úžasné ženě, která mě porodila. Uvědomila jsem si, že bych musela psát donekonečna, než bych vypsala, co pro mě moje maminka všechno udělala. Jak brzo ráno za tmy vstávala a dělala svačiny, když jsme měli lyžarské výpravy, jezdily jsme s týmem Vítkovic na Bečvu, měly termosky, co se hned rozbily, v autobuse jsme zpívaly a hrály slovní forbal, mlsaly sněhulky a sisinky, jedly fidorky. Těch unikátních zážitků a extra prožitků mám milióny, uschovány jsou hluboko v mém srdci.

A pak jsme jezdily na zájezdy. Ve vlaku do Mariánských lázní jsme potkali jednu fajnou rodinku, Vlaďku, kterou jsem měla jako sestru. A ta právě teď byla za nejlepší kamarádku, když se za mě postarala, aby mami byla šťastná a obdarovaná. V Mariánkách halekal Helekal: “Černá kočka přes cestu nosí smůlu jen” a Naďa Čundrlíková se mi podepsala do památníku. Byla to skvostná dovolená a já na všechny momentky, co jsme s mami zažily mám čerstvé jako ty červené růže v její váze. A všechny ty maličkosti, co oddaně dělají mámy celoživotně a my to ani nevnímáme. Naštěstí jsem z nevědomí nevděčnosti procitla a teď se snažím ji to vše vrátit, teda jen lehce oplatit, protože to by děti měly, aby ukázaly, jak si rodičů váží.

Hodně lásky a pochopení vám přeji a jestli někoho máte rádi, tak mu napište, zavolejte nebo ho něčím roztomilým obdarujete. Nejlépe se totiž žije v LÁSCE❤️❤️❤️.


Ještě v noci mi došla od mami zpráva:”Bobi, já tam mám lyže!” A já ji odepsala:”Zlatíčko, já jsem je pro tebe speciálně objednala”.

Vladěnka je na adventní věneček přizdobila, protože lyžování, to bylo v dětství to nejkrásnější a nejužasnější období radosti, komunity a dovádění. Zlaté časy!


S láskou a vděčností za všechno a všechny, Vaše Alexka🤗🤗🤗


PS. A když budete potřebovat květiny, výzdobu či cokoli, jsou tady pro vás v Ostravě voňavé a úžasné KVĚTINY 1🌺🌺🌺


bottom of page