top of page

Vysvětlení k placení návratu do vlasti!!!


Sama na Cestách dojela, protože korona to tak chtěla

Množí se mi ve zpravách dotazy ohledně placení.

Všichny nyní peníze řeší...

Takže zde detaily:

Vážení,

já jsem ŽÁDNÝ repatriační let ani přesun NEMĚLA;-((( !!!!

Vše jsem si PLATILA SAMA ze své kapsy a dvě jednosměrné letenky (Managua - Mexico City, Mexico City - Paříž) mě přišly skoro na 30 tisíc českých korun, k tomu letištní hotel dvě noci cca 10 tisíc Kč bez snídaně! a “placený” repatriační odvoz autobusem Paříž - Praha další 2 290 Kč.

K tomu taxíky na letiště, jídlo, co jsem si na měsíc nakoupila, když jsem myslela, že budu Robinsonka, atd.

K tomu propadlá zpáteční letenka Managua - Panama - Amsterdam Praha na 31.3. asi za 16 tisíc českých korun.

Včera mi poslali informaci, že let ruší, ať si ho přebukuji nebo dostanu voucher na jeden rok. Tak to jestli budou zavřeny hranice na více, tak víte, na co mi bude;-().

Někdo se naivně ptal, jestli mi to pojišťovna zaplatí z cestovního pojištění???

Nevím.

Tenkrát v roce 2015 jsem měla cestovní pojištění Generali Exlusive a byla jsem jediná, pro kterou měli poslat helikoptéru, aby mě vysvobodili z Himalájí a zaplatili by ji. Bylo to v jednání, ovšem všichni ostatní Češí mi tam pod Manaslu (osmou nejvyšší horou na světě) chtěli vyškrábat oči a zato, že jsem měla dobré pojistění mě nanáviděli a málem posvátnými tibetskými kameny ukamenovali...

Helikoptéra vládní nepálská nás naštěstí snesla dolů všechny zdarma a pojišťovna mi zpáteční let Katmandů - Praha zaplatila neb to byla živelná pohroma.

Byli jsem v zajetí nejvyšších hor světa dobrých sedm dnů (zemětřesení se stalo 25.4.2015), a když jsme se myslím 2. května dostali po týdnu dolů, tak jsme volali na českou ambasádu a tam nám řekli, že “máme smůlu, že už je to jen v naší režii, protože všechny speciály do vlasti už odletěly.”

Takže znám z vlastní zkušenosti, jak se o vás postarají...

!!! Ovšem po tom katastrofickém zemětřesení se podmínky všech pojišťoven radikálně změnily a udělaly výjimky, výjimky z výjimek, vše zkrouhly, ohraničily, ošetřily atd. Takže vůbec netuším, jak je to teď, pět let jsem nic takového neřešila, tak nevím ani zbla.

Opakovalo se to i nyní. Od začátku na mě tlačili z naší ambasády v Mexiku, ať se dostanu do EU.

Tady je vtipná disproporce. MZV vyzývá, aby se občané vrátili do vlasti, což je skoro nemožné, když všude v Evropě uzavřeli hranice, tak ambasáda chytře ve svých instrukcích volí destinaci Evropskou unii;-().

Ve středu 25.3. jsem dorazila do ČR a večer v posteli jsem se dívala na zprávy, v nich jsem viděla lidi, co právě přiletěli speciálem do vlasti do Prahy z Mexico City.

(Šťastlivci! Vyhli se Paříži!!!)

Myslela jsem, že mě trefí!!!

Nikdo mě neinformoval, že odtamtud něco letí!!!

.....

Teď bych tady použila sprosté slovo, které se tady rýmuje a hodí;-() Začíná na ZET.

Rýmovat, to já umím;-). Stále pevně věřím, že dělají, co můžou a co je v jejich silách.

Ovšem mě pominuli...

Ani řádka, písmenko!!!

A to od začátku ledna věděli na MZV dle mé registrace v systému DROZD, že jsem v Nikaragui. Od začátku nouzového stavu jsem byla ve kontaktu s ambasádou v Mexiku.

No holt, co na to říct.

Rozčilovat se nehodlám, ničí to zdraví.

Navíc v karmu věřím celou svou bytostí;-().

S mou povahou bodhisatvy jsem si okamžitě pomyslela:”Oni to potřebovali více.”

Ale stejně mě bodlo u srdce, kolik starostí, vrásek a nechutností ve Francii jsem si mohla ušetřit (nehledě na peníze) a i možné smrtelné virusové infekce (Nikaragua byla zatím nenakažená zóna!), kdyby mi napsali, že z Mexico City lidi zachraňovat plánují! Věděli, že tam mám letenku a že dostat se do Evropy či potažmo do ČR je extremně obtížné a ohavně náročné.

No nic, hlavně nohy v teple a lásku v srdci,

ať se dostane na všechny, moc jim to přeji🙏🙏🙏

Jsem vděčná, že jsem si to mohla dovolit, i když upřímně, celá tato “korona anamnéza” je docela extrémně finančně náročná a mnohé zrujnuje. Nebo někteří přišli o velké peníze...

Jak se říká: “ Peníze budou, my nebudem.”

A jak říkávala moje babička:” Jednou budem sr*t tenká hovínka.”

“Ahoj Babi, snad mě v tom nebi vidíš!

Už je to tady;-()!!!”

PS. Klidně ten článek veřejně sdílejte a šiřte, je asi mnoho lidí, co se objevilo ve stejné situaci a neví si rady, neví kudy kam. Až vše do podrobna prozkoumám, zda nárok od pojišťovny mám, poreferuji, a nebo kdyby někdo chytřejší už věděl, tak ať poradí. Děkuji, budu vděčná🙏🙏🙏.

bottom of page