top of page

CO NÁS NEZABIJE, TO NÁS POSÍLÍ ANEB ROK KORONY 2020



S ohledem na všechno, co se v mém životě letos krutého událo a co se děje v rámci světové pandemie, se zadostiučiněním konstatuji, že pro mě osobně byl velice požehnaný, štědrý a šťastný. Hranice vnímání i trpělivosti se posunuly mílovými kroky, ze spirituální bubliny jsem sestoupila do extrémně náročné a nepříznivé reality, ale stejně vnímám s vděčností všechny maličkosti, které jsou k nezaplacení. Mám dvě nohy, které mě nosí po zeměkouli, mám dvě oči, které vidí všudypřítomné krásy, mám srdce, do kterého se vejde moře lásky a všichni, kteří jsou součástí mého žití a protli mé cesty.

Letošní rok mi uštědřil pár jizev a hlubokých škrábanců, přesto ho hodnotím velice pozitivně. Svítilo ustavičně slunce, byla jsem neustále v lese a v horské vísce, nenadechla jsem se ani jednou smogu, cvičila na paloučku a u horské řeky jógu, otužovala jsem se ve vodopádu a tudíž jsem neměla letos ani rýmu ani jinou chorobu. Je to jako výhra v loterii, když korona po naši planetě řádí a já jsem imunní. Hlavní je, že mě ani v mysli netrápí a nemám žádné strachy. Nemám práci, ale stále mám kde hlavu složit a co jíst. Lyžovat si chodím jak se mi zachce, klidně každý den. Žiju v ladovské zimě a připadám si jako v pohádce. Dlouho mi trvalo prozření, že můj život je opět slpněný sen!!! Manifestace vědomého bytí a plynutí v přítomnosti, která hory přenáší a žádné viry, politici ani negativní lidi mi jej nepřekazí. Jupí! Gratuluji si!!!

Uvědomuji si, že je to jen díky mé usilovné píli, vnitřní harmonii a disciplninovanému žití, v rámci trénování zákona přitaživosti a nenuceného pozitivního myšlení. Člověk by mohl hudrovat a nadávat, spílat a depresivně kvíkat, ale když se rozhodne pro pravý opak, tak i když tady řádí ta prašivá ku*va korona, stejně jsem šťastná;-))). To mi vtloukl do hlavy 14. dalajláma:”Nic není permanentní”, a proto intenzivně vnímám, že i ty “špatné” časy jsou v něčem pozitivní neb si člověk uvědomí priority, hodnoty a ocení absolutní maličkosti a uvede sám sebe do skromnosti a vnímá svůj život a hlavně zdraví jako největší dary a neřeší malichernosti. Zakceleruje své schopnosti a má jedinečnou šanci být ve své velikosti a nastavit si vlastní bytí podle toho, jak se mu zlíbí. Pochopit, že je jen NYNÍ. Že vše, co se odkládá na zítra či do budoucnosti nemusí nikdy nabýt reálné podoby a jestli chceme být spokojení a šťastní, tak si musíme šáhnout do svědomí, a přiznat si, co jsme pro to schopni udělat a obětovat. A zda je to upřímná snaha a dobrá karma. Jsem nesmírně vděčná, že jsem to v roce 2009 pochopila a tu více než desetiletku jsem si nad míru užila a svobodně splnila vše, co jsem si předsevzala, a proto nemusím litovat. A tak mi ani covid_19 nezpůsobil žádné újmy, úzkosti ani lítosti. K realitě se stavím čelem a přijímám ji v její absolutní nahotě a syrovosti, bez růžových brýlí a snad již bez naivity. Člověk, ať už dříve nebo později, pochopí, že se má podle toho, jak se chová a snaží;-))).

Plantám páté přes deváté, ale znáte mě, ze mě se ta euforie dneska nezadržitelně řine;-(). Hlavně, ať vkročíme do 2021 vesele, vzpřímeně a střízlivě, a pak si na nás kovid ani negace nepříjde!!!


Vše dobré Vám s láskou přeje,


Vaše Alexka ŠŤASTNÁ HLAVA ओं♡♫ #jsemstastnahlava



bottom of page