top of page

Konec roku, bum bác a je to tu!


Lapač snů pro všechny snílky

Konec roku vnímám vždy se smíšenými pocity, melancholie z toho, že se něco končí se bije se zvídavou nostalgií, jaký ten nový rok bude fenomenální.


Rok 2016 byl hodně těžkopádný, s dusivou energií, s mnoha kiksy i úspěchy. Sedmiletka na Cestách byla dovršena a já se ocitla opětovně pomyslně na startovací čáře. Kam se vydat? Kam směřovat a jak mé vědomí a styl života uchopit? Ješte loni jsem si na všechny otazníky durdící se v mé dutině mozkové neuměla odpovědět. Jen jsem psala, tvořila, rozveselovala a nabíjela virtuální publikum, ale na sebe jsem nějak opomněla. To se často stává, když opět zcela zabředneme do vnějšího světa a ten nás spolyká zaživa. Já byla celá gumová a rozžvýkaná jako sousta chrousta.


Ale svatosvatě jsem si slíbila, že v tom novém roce se už nenechám převálcovat, že budu opět vědomně dýchat, plnit vlastní vize a svědomitě strategicky vyplňovat den po dni. Vždyť o nic jiného v životě neběží.


A rozloučení s posledním večerem odplouvajícího roku na vlnách Arabského roku bylo nepříliš bouřivé, bylo pestrobarevně přítulné a indicky voňavé. Tříkilomentrová pláž se toho večera proměnila na celistvou juchanící beach party, ohně a ohňostroje jen dokreslovaly spontalitu dnešního dne a entusiasmus všech přítomných, radostných lidiček připomínal salvy štěstí a rozzářené oči z prskavek. Jak magicky zdobné jsou tyto chvíle v životech lidí, kteří si to užívají.


Dobré jídlo, alkohol, příjemná společnost, povzbuzující muzika či představení jsou elementy, jež vše umocňují a transparentují hojnosti našich žití. Na pláži se tradičně zapalují lampióny štěstí, jejichž majitelé vysílají do vesmíru svá tajná přání a nevyplněné touhy. Jistě tam nahoře je někdo eviduje a v pořadnících je podle zásluh někdo vyplňuje. Celosvětově, milosrdně a dobrosrdečně. Každý lampión vznášející se ve vzduchu zanechává svůj odraz na mořské hladině, je jako krvavý, divoký vlnící se had. Jeho ocas se hbitě kroutí a zřetelně otiskuje své stopy ve vodě.

Odlesky přepychově barevných ohňostrojů se odráží na hladině a vytváří exponenciální 2D vizualizace. Dokonalé obrazce se zarývají do paměti mořské hlubiny, jež slaví s náma s každýma nově vytvořenýma vlnama. Sází je na břeh jako perly, které okamžitě mizí z dohledu nepozorného diváka.

Každá sekunda odcházejícího roku je pomíjivá jako vystřelená petarda. Každá další minuta se sčítá a už se odpočítává... Deset, devět, osm, sedm, šest, pět, čtyři, tři, dva ....

Áááááá, je to tady!!!! Štastný nový rok 2017 ❣❣❣❣❣❣❣


Přání, objímání, líbání a vinšování, tyto bezprostřední, první minuty příchozivšího roku jsou vždy prosycené upřímností, vřelostí a přejícností. Jsou tak mohutně láskyplné, až mě to dojme. Laskavost, lidství a veselí, vše se mísí v pelmelu duší, jež se vynasnaží, aby ten nový rok byl povedenější, smysluplnější a optimističtější.

Abychom byli každý stvořiteli vlastního štěstí!


Z hloubi srdce Vám všem přeji, ať se poštěstí a jste jako magnetky na životní štědrosti a osudové plody sebe-vědomí co nejdříve vyzrají do sladkosti🙏🙏🙏🙌🙌🙌😘😘😘

bottom of page