top of page

Jsem v bezpečí vlastní bytosti


Srdíčka, pusinky od čokoládovny Lindt


Houpací síť je kolébka pro dospělé, krásně se v ní polemizuje, obzvláště, když je zavěšená na kokosové palmě:-).


Černokněžné nebe je obsypané blikajícími diamanty a klene se do dáli, kde na horizontu ztéká do mořské hladiny. Člověk horko těžko určí, zda ta roztomilá světýlka jsou hvězdy či lodní svítilny. V noci je nebe černé a splyne do moře, kde oddechuje a válí se na vlnách nekonečna.


Pouhá lidská životnost je prchavá, jinak vše zůstává. Země, nebe, moře, stálice naší planety jsou nepomíjivé trvalky obšťastňující miliardy lidí od jejich zrození k rozprášení. Od pradávna příroda kouzlí divy a uchvacuje nás rozkošnými výtvory. V lehkosti bytí a smysluplném vnímání vlastní přítomnosti jsou uschovány dary, které probouzí intuitivní vnímání, dechy jsou poklady k prodloužení životní dráhy. Noc mocně čaruje a člověk oddechuje. Jak krásné je být na dovolené. Bezstarostně si snít a toužit, nořit se do vděčnosti přítomnosti a vnímat vlastní schopnosti a nepřeberné možnosti pozemské soustavy. To jsou momenty, kdy si člověk nestydatě uvědomí, proč je tady na Zemi.


Vlny šustí o sto šest a rolují pobřeží, něco jako noční klid tu nehrozí a platící nocležníci se ani nevyspí. Převalují se na bílém loži a moskytiéra je chrání před útoky krvelačných upírů komárů. Bezesné noci nám zpepří štěkající psi. Ano, i tato extrémně lahodná noční etuda má své mouchy, ale nic nezmění mé srdeční rozjímání. Ležím jako larva v kokonu a houpací síť se miniaturně houpá a už jsem klidná, chrání mě sametová obloha, hvězdy stráží mé sny a něžný vánek odhání nevlídné myšlenky. Jsem v bezpečí vlastní bytosti.


K dokonalosti ještě chybí nějaká ta sladkůstka. Přemáhám se, abych zahnala chutě, vždyť je čas jít na kutě. Kostel právě odbíjí druhou ranní, ale chuťové pohárky jsou mocnější, křičí, že si něco dobrého po nemoci nechutenství zaslouží. Argumenty utluču bombejskou zásilkou. Čokoláda Lindt se na jazyku rozpouští sama a já jsem na vrcholu blaha.


Odpřísáhnu si, že ji nesním sama, ale ráno se o ní podělím s přáteli. Jen aby ji přes noc nenapadli mravenci!


Jaké je moje zjištění u snídaně, když vidím, jaký přepychový design Lindt opět připravil! Merci!


Houpací síť je jako kolébka pro dospělé


Život je sladký!!!

bottom of page