top of page

Jaká je Goa?


Goa a já

Goa je dobrá, ale není opravdová. Každý druhý vám potvrdí, že z Indie ji mnoho chybí. Goa je pouhá turistická atrakce pro nemajetné cizince. Pozlátko a zlatá klícka, odstřižená realita od prachobyčejného indického světa.


Goa je jako krásná dívka, jež je přemakeupovaná a pod tím falešným nánosem barviček se její krása naprosto vytratila. Ale každý má zdůvodnění, proč je tady... Jsou to drogy, hippie komunity či spirituální revíry;-? Nebo nás lákavá prostota přítomného života? Bytí v přítomnosti bez mrazivých nocí, kulichů a čepic z ovčí vlny? Teplomilné prostředí a únik od ledové, zubaté paní zimy, kde můžeme od rozednění chodit bosí?

Všude dobře, dobře i v Goa. Ale... Pravda je taková, že se tady mordují lidé, vládne mafie a znásilňují chovanky jogínskýmu učiteli. Ceny jsou evropské, kvalita ubohá a výdělky pro místní mizivé, pokud ovšem jsou nějaké... My cizinci s tím máloco zmůžeme.

Ti, co utrácejí čas zbůhdarma na pláži jsou buď rentiéři či důchodci, kteří se snaží ušetřit. A i když neustále látoří, stejně se sem zase vrací😂😂😂 A Goa bude rok od roku dražší a komerčnější a spiritualita zahrabaná ještě zaživa, což je velká škoda...


PS: Epitaf na můj pobyt zde v Agondě🙏🙏🙏


bottom of page