top of page

Někdy se sny změní v noční můry


Unikátní design restaurace La Plage

O jednom snu mám opravdu nemilou příhodu.

Při cestě do Anjuny Michaell měla skvělý nápad, že se na oběd zastavíme v nejvyhlášenější restauraci v oblasti. Já se hrozně tešila a to, co jsem viděla na indické pláži mi poprvé vyrazilo dech! Byl to sen. Designový unikát, na takové chic soul restaurace jsem zvyklá z Bali, vše je elegantně vystrojené, přepychový nábytek, dekorace, vše úžasně sehrané, profesionální tým usměvavých číšníků od ucha k uchu. Nemůžu se nabažit té originální „high" atmosféry, to poznání, že mi taková místa neskutečně chybí, kde je člověk v sedmém nebi.

Hovíme si pod palmami a prolistujeme menu, sbíhají se mi sliny jen když vidím ty názvy. Michaell jako klasická Francouzka má vytříbený vkus i apetit, objednáváme si polévku, předkrmy, japonskou tempuru a obří krevery. Postupně nám to velepříjemní číšníci nosí a my máme labužnické orgasmy a naprosto chápu, že v poledne i večer je na všech cca 50 stolech reservé, protože se tady o židli každý rve!

Upřímně, majitelé mají můj obrovský respekt a obdrovský obdiv. Dokázat něco takového na pláži v Goa je ukázka celoživotního umu, neřku-li zázraku.

Micheall mi vypráví příběh o majitelích z Francie, pár který se potkal, zamiloval a toužil společně vybudovat něco jedinečného, kde se chuťové buňky zblázní a duše prožije blažené chvíle. Přes všechny peripetie byrokracie to dokázali a dokážu si představit ty davy, jež jim závidí. Dokázali to, o čem mnozí jen sní...

Šli si za svou vizí a krmí lahůdkami tisíce lidí sezóně. Ve mně se něco vzedme, opětovné vibrace, že něco podobného mě taky žene, mít něco vlastního a servírovat lidem pohodlí a starat se o jejich rozpoložení...

Ovšem tady příběh nekončí. Pohádka s happyendem skončila závratem. Před několika lety majiteli mafie uřízla ucho, jako varování, že tady nepatří a před několika měsíci ho smetlo auto nadobro. Pohnutí a slzy, co k tomu říci... Majitelka je stále v nekonečném žalu po ztrátě své milující polovičky a sestra se provizorně stará, aby restaurace fungovala.

Neubránila jsem se sdílení, protože mnohdy sny, za kterými se celoživotně ženeme se někdy stávají nočními můrami;-().

Není to negativní, je to jen malé upozornění jak to v životě chodí... „Jednou jsme dole, jednou nahoře" a tak prosím buďte vždy psychicky připraveni na zlomy, obraty i nepředvídatelné výmoly!

Carpe diem❤️❤️❤️

bottom of page