top of page

Proč do Česka NE


Byrokracie Česka je neuvěřitelná

Drazí příznivci, čtenáři a poutníci. Hodně z vás mi píše, ať se setkáme osobně a věřte mi, není lepší pocit než hřejivé souznění lidí, jež se neznají;-). Jednou se nám to jistě podaří a moje duše se už teď na to těší! Proto je na čase zdůvodnit, proč do Česka ne:-)))!.


Každopádně důvodů je několik a nevím do jaké míry je to alibismus či vědomá sebeobrana;-). To, že mě hamba fackuje za to, kdo nás ve světě "nereprezentuje", ale shazuje, je nasnadě (a v delíriu alkoholismu se považuje za hlavu státu;-(. To, že političtí pohlaváři své postavení zneužívají a naši republičku rozkrádají bez skrupulí je dalším faktem, proč se mé vlasti raději vyhnu obloukem. Samozřejmě vím, že je to všude stejné, možná i horší, ale "jinde to tak nebolí, protože to "mé" není.Samozřejmě jsou to vše imaginární negativní elementy, které mé vnímání státní příslušnosti a národní hrdosti ovlivňují, ale nepřejícná byrokracie je pro mě prostě silné kafe...


Loni, když jsem se po nějaké době navrátila do republiky české, čelala mě tvrdá realita. Jako osobnost jsem silná, ale moje duše je něžná a křehká a vždy tady tak bezmocně puká. K tomu jsem perfekcionistka a vím, co je karma, takže dodržuji vše, co je potřebné, proto víceméně bez problémů proplouvám všude;-).


Ti, kdo cestují jistě ví, že i když nejsou v naší zemi, tak si musí platit zdravotní pojištění. Samozřejmě toto pravidlo platí pro lidi s trvalým bydlištěm v ČR. Výjimka zproštění placení je, pokud se v cizině zdržujete šest měsíců a déle. Po příjezdu pak pojišťovně musíte doložit všechny potřebné doklady, letenky a potvrzení o zaplaceném cestovním pojištění.

Samozřejmě doložit písemnosti 1,5 roku na zpět byla hračka, ovšem čelala mě informační facka;-).

Velmi příjemná paní za přepážkou mě upozornila, že je novela zákona, která nařídila, že i kdybych byla "doma" jen pár dní, musím zaplatit zdravotní pojištění minimálně na DVA MĚSÍCE! Cože???? Jako že kde to jsme?! V Kocourkově???

Polkla jsem knedlík zlovůle a usmála se na paní, jež za to vůbec nemůže. Byla zlatá, že mě o tom informovala.


Proto i vy dobro-druzi si dávejte bacha, aby vás pojišťovna nevyždímala ještě za živa!


Takže přátelé, omlouvám se velice, ale uvidíme se, až se změní novela zákona ve prospěch lidských bytostí, které se v této zemi narodili! Vím, že změna zákona je fatamorgána, tak prostě až někdy nastanou pádné důvody pro návrat do vlasti;-)))).

bottom of page