top of page

A cos dneska Alexko dělala:-?


Posezení na verandě a sladké nic nedělání



Zeptá se mě kamarád Jéňa;-). Nemyslí tím nic zlého, jen při sumáři mých činností se mé líce rdí...

“Vstala jsem, zameditovala a pak si zacvičila. Uvařila jsem si čaj masala se sojovým mlékem, a pak jsem na verandě chvíli pracovala, a pak si hrála s malou holčičkou od paní uklízečky, která byla sama a jako úplně prťavá se sama nezabavila. Maminka uklízela a tak jsem se jí ujala. Rozbombardovala celou sbírku mušlí a korálů, rozházela dvacetistránkové noviny, z jejichž dvoustrany jsem jí udělala čepeček jak nosí Večerníček, pak hopsala na poštářích a nakonec ji zaujalo růžové švihadlo. A tak jsem ji ukazovala, jak má skákat, ale je ještě moc malinká, aby ho sama dokola obtočila a přeskočila a tak ho tahala po trávě jako pejska. Pak ji zavolala maminka a ona odběhla. Mamince skončila šichta a já hodinu uklízela. Pak byl čas oběda. Poté jsem nakoupila a dala si šlofíčka na mé užasné artisanové pelesti. Pak jsem potkala kamarádku a dala si fresh s avokáda a jela s ní do ateliéru obdivovat umělecká díla, kde jsem se asi hodinu rozplývala. Pak už se čas nachýlil, abych nepromeškala zapadající slunce, které vykouzlilo na horizontu neskutečné obrazce. Pak jsem skočila do bazénu a zaplavala si, zacvičila jógu až jsem uschla a pak, jak se rozhostila černočerná tma, tak jsem na verandě spokojeně kontemplovala a dýchala.”

Ano, vím, není se čím vychloubat, měla bych se snažit, aby svět byl lepší a lidi šťastnější, ale na druhou stranu je to snad sen každého člověka se jen tak rozplývat a pobýbat v bytí současnosti při odpočítávání vlastní životnosti. Nejde o lenošení, jde o vyplnění a soustavné dýchání v bdělosti přítomnosti.

Om Shanti, Shanti, Shanti❤️❤️❤️


PS. A tak jsem si vzpomněla na nápis na tričku pana domácího: “SLOW DOWN” a sama pro sebe se uchechtla, to mi nikdo nemusí říkat;-). Nohu z plynu už jsem dávno sundala hahaha😁😁😁🙏🙏🙏

bottom of page