top of page

Havaj Ano nebo Ne :-?


Surfování je na Havaji kultovní - Waikiki


Celkově všechny mé cesty jsou takové spontánně osudové.

A jak jsem se dostala na Havaj?

Pozvání přišlo od kamaráda z Ostravy, který se tu na Waikiki usadil a 21 let jsme se neviděli!!! Naposledy jsme byli spolu na českém Woodstocku na hudebním festivalu v Trutnově ještě s Václavem Havlem;-))). Je to jediná duše ze všech mých přátel ba FB, jež změnila životní styl a odjela do světa. Asi proto máme k sobě tak blízko, protože jsme ty “černé ovce”, co nemají byty na hypotéky, auta na leasing a jiné závazky, jenž svazují naše mladistvé životy;-). Radeček je prostě sluníčko a obrovské srdíčko, který k sobě zve své známé a nic za to nechce. Což je v dnešní době výjimečné. Měl doletět loni na Bali, ale sopka soptila a nebylo jisté co bude. Tak říkal:”Tak doleť ty.”

Zjistila jsem, že z Bali na Honolulu lítá Air Asia! Takže jsem přemýšlela, už jsem byla ale ve stavu, kdy jsem váhala. Všechny ty exkluzivní výlety na okolní ostrovy a zase sama? To mě už neba a nemám ani parťáka. Nabídka byla ve vzduchu několik měsíců a Radeček vždy napsal zprávičku:”Tak kdy dojedeš?” “Ještě nevím”, vykroucela jsem se, a pak jsem ve špíně Baganu prozřela a říkala, jak jsem blbá, že osud mi naděluje takové možnosti a nabídky a já je nepřijímám a říkám NE vlastní osobě! “Okamžitě si kupuj letenku”, hecovala jsem své nerozhodné druhé já a já to fakt nakonec udělala. Pak jsem se sama sobě smála, kdy mi někdo v životě nabídne ubytování na Havaji??? Je zvláštní, že si někdy sami blokujeme, co nám osud naděluje a pak zoufáme, že trčíme na místě a nic se v našemu životě nic neděje;-).


A tak jsem tady, na Waikiki beach, je to samozřejmě jiné než v Asii, ale je dobré si znovu osvěžit život v echt západní civilizaci se všemi těmi vymoženostmi a někdy naprostými nesmysly. Lákají mě šamani a Murakami a tak se uvidí, jak se to tady vyvrbí;-))).

Každopádně energie a první dojem je boží!!!

Aloha💋💋💋🌺🌺🌺



bottom of page